Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AZ UTOLSÓ HARSONASZÓ

 

AZ UTOLSÓ HARSONASZÓ

 

Idézet az Evangéliumból, utána pedig összehasonlításként idézet a 2012 június huszonhatodikai üzenetből.

Tehát ez az evangéliumi hír már nekünk szól, ennek a generációnak, akik most élünk. Ne várjuk, hogy majd valaki másoknak szól, akik utánunk következnek valamikor a távoli jövőben.

A lányok értik, érezhetik a legjibban, mikor valaki sokáig elutasítgatja a kérőket, aztán múlnak az évek és azt veszi észre, hogy "ecetnek maradt". Kifogyott a kérők sora.

Ez azért fontosabb, mivel a meghívás az örök életre szól. A figyelmen kívül hagyás pedig az örök halál választása.

Az Úr ugyanis maga részéről arconcsapásként veszi a meghívásának figyelmen kívül hagyását.

Az Evangélium egy más részben nagyon szépen megírta a jelenséget. - A figyelmen kívül hagyásnak egyik fajtája a rohanás az anyagiak után, az üzlet után, szenvedély, passzió, hobbi után.

Ilyesmikkel fog a sátán sokakat megfékezni, visszarántani attól a szükséges kis odafigyeléstől melyért örök élet adatik.

Be kell ismernünk, nehéz időket élünk, mikor az emberek szívesebben odafigyelnek minden másra, mint az égi jelekre.

1Kor 15,51-57

"Nos, titkot közlök veletek: Nem halunk ugyan meg mindnyájan, de mindnyájan elváltozunk, hirtelenül, egy szempillantás alatt a végső harsonaszóra. Amikor az megszólal, a halottak feltámadnak a romlatlanságra, mi pedig elváltozunk. Ennek a romlandó testnek fel kell öltenie a romlatlanságot, ennek a halandónak a halhatatlanságot. Amikor a romlandó magára ölti a romlatlanságot, a halandó a halhatatlanságot, akkor teljesedik az Írás szava:

A győzelem elnyelte a halált.

Halál, hol a te győzelmed?

Halál, hol a te fullánkod?

A halál fullánkja a bűn, a bűn ereje pedig a törvény."

26.6.2012

"Csak azok fognak tudni belépni ennek fenséges kapuin, akik elfogadnak engem, mint a Messiást. Minden mennyei meghívás mindazok elérésére lesz megtéve, akik még mindig vissza fogják utasítani az én nagy ajándékomat, egészen a legutolsó harsonaszóig.

Akkor már túl késő lesz ezeknek a szegény lelkeknek. Nem lehet majd rajtuk segíteni azután, hogy Irgalmasságomat – mintegy végleges visszautasításként – visszadobják arcomba.

Csak az számít most, hogy figyelmeztessék mindazokat, akik ki vannak téve annak a veszélynek, hogy odavész a lelkük a sátánnak."

 

 

73hu-480.jpg